Kruimelpad

Frequently asked questions:

 

Vraag

Antwoord

Kan ik als buitenlander zonder Poolse familie banden vastgoed kopen in Polen?

Ja, dit is mogelijk. Sinds mei 2016 is het in sommige gevallen noodzakelijk een vergunning aan te vragen voor de aankoop. Dit geld echter voor iedereen, dus ook voor Poolse mensen die in Polen wonen. Deze vergunning wordt niet altijd toegekend. In de meeste gevallen is zo'n vergunning echter niet nodig.

Kan PolHome ook helpen een bedrijf in Polen op te starten?

Ja, dat is mogelijk. Wij brengen hiervoor extra kosten in rekening. De hoogte van die kosten is afhankelijk van het soort bedrijf.

Rekent PolHome provisie voor de aankoop van het vastgoed?

Dat klopt. De hoogte van deze provisie is afhankelijk van het soort bestemming dat er op het vastgoed zit en de verkoopprijs. In sommige gevallen betaalt de verkoper onze provisie; dit zult u dan in de tekst van de offerte terug vinden.

Kan PolHome ons in contact brengen met andere partijen in Polen?

Ja, ook dat is mogelijk. Wij gunnen onze klanten de beschikking over ons netwerk en kunnen eventueel op zoek gaan naar mensen die wij niet binnen ons netwerk kennen. Als er eenmaal contact is gelegd kan PolHome u tevens van dienst zijn als intermediair. In sommige gevallen zullen hier extra kosten aan verbonden zijn.

Wat rekent PolHome voor andere diensten dan de bemiddeling in vastgoed?

Wij rekenen hiervoor een vergoeding per uur. Vraag hiernaar in uw contact aanvraag.

Welke kosten komen er nog bij voor de aankoop van vastgoed, behalve de prijs van het vastgoed?

Onze provisie.
De Kosten voor de notaris + belastingen 2-3%.
Eventueel de kosten voor een vergunning.

Kan PolHome ook bemiddelen in het geval dat wij zelf willen laten bouwen?

Dit doen we in principe alleen voor projecten met meer dan 3 huizen. Wel kunnen wij u in contact brengen met een aannemer.

Waarom rekent PolHome voor de aankoop van vastgoed een minimum aan commissie?

Het regelen van de verkoop van vastgoed aan een buitenlander kost veel tijd. Daarbij hebben wij ook nog de kosten voor promotie, belastingen, telefoon, etc. Het regelen van een goedkope offerte kan ons dus meer geld en tijd kosten dan het opbrengt. Om onze klanten toch deze goedkopere offertes te kunnen aanbieden rekenen wij een minimum.

Moet ik bij verkoop van vastgoed belasting betalen in Polen?

Als u binnen 5 jaar verkoopt betaalt u als particulier op dit moment 10% belasting over de gehele som. Na 5 jaar betaalt u helemaal geen belasting. Bovendien kunt u één keer vastgoed verkopen en het gehele bedrag besteden aan een nieuw stuk vastgoed mits dit de bestemming wonen heeft. Voor bedrijven zijn er weer andere regels en mogelijkheden. Dit kunnen wij u het beste in een persoonlijk gesprek een keer uitleggen.

Moet ik als buitenlander onroerend goed belasting betalen in Polen?

Ja, deze belasting is in Polen echter veel lager dan in Nederland, België en de meeste andere Europese landen.

 

Indien uw vraag hier niet tussen staat kunt u per email contact met ons opnemen.